广东快乐十分计划:BBDO Brussels by ZAmpone Architectuur

Diagonal elements active the space

Project Specs

Location:

极速快乐十分开奖直播 www.k8to1.com 非常感谢 ZAmpone Architectuur 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards ZAmpone Architectuur for providing the following description:

BBDO 创意机构位于布鲁塞尔Sint-Jans-Molenbeek的一栋保护建筑内。建筑于1999年完成了第一次改造,将后部的仓库改为办公室空间。由于进行了内部重组,BBDO委托ZAmpone为他们在Brussels设计一个新办公空间。优化空间设计需要一项基本干预措施:将主入口移到建筑的一侧,与停车场相连。建筑中央三层高的大厅不仅仅是一个交通空间,还向人们展示着公司内部的创意“核心”。

Creative agency BBDO occupies a large, protected building in Sint-Jans-Molenbeek (Brussels). The first renovation of the warehouses in the back of the building, into an office space succeeded in 1999. As a result of a number of internal reorganisations of the company, BBDO commissioned ZAmpone to develop a new spatial concept for their office in Brussels. A basic intervention is necessary to optimize the design: the main entrance is moved to the side of the building, which is connected to the parking. The enormous hall in the middle of the building becomes therefore more than just a circulation space. The three-level high hall, gives you an insight into the creative ‘heart’ of the company.

▼办公空间大厅概览,overview of the office hall

▼三层高的大厅向人们展示公司内部的创意“核心”,the three-level high hall gives you an insight into the creative ‘heart’ of the company

考虑到目前的经济状况,有效利用空间从而实现更高的容纳率是布局的重要前提。ZAmpone设计的“开放空间”建立在三个原则之上:动态、声学和日照。在“新的工作方式”中,人而不是空间在建筑中发生行为,也可以说是动态用户位于静态的建筑中。ZAmpone不仅实现了这种空间设计,还塑造了一个能够为项目提供资金的经济建造方案:BBDO清空多余的空间,使用公共接待处和公共餐厅。这也是动态原则的一部分。划分和界定噪声区是设计的第二个重要原则。在“开放工作空间”中,会议只允许在单元隔间中举行,从而控制内部声音。会面和洽谈在餐厅看台或围绕着交通管线进行。日照是第三个重要原则。研究发现员工在拥有自然光线和城市美丽景观视野的环境中能更好的工作。新工作区域围绕着窗户和中央布置。会议室内没有自然采光,从而达到控制使用时间的目的,避免了长时间的“占用”行为。

▼主入口位于建筑一侧,main entrance is moved to the side of the building

▼入口前台,reception area

Depending on the current economic reality, efficient use of space, and therefore a higher capacity, is an important condition of the assignment. ZAmpone commemorates the ‘open space’ according to three principles: dynamics, acoustics and daylight.In the ‘new way of working’ it is not space but the human being who moves and adapts to the situation: a dynamic user in a static building. ZAmpone does not only create space that makes its possible but also proposes a financial construction to finance the new project: BBDO empties the superfluous square meters, and spaces such as reception and cafeteria are used in common. That is also dynamics.Delineating and defining noisy zones is a second important principle within the design. In the ‘open workspace’ the sound is kept under control by only allowing meetings in the provided cells. Meet and chat takes place in the restaurant, on the tribune and around the circulation tubes.Daylight is a third important factor. It is known that employees operate better in spaces with natural light and a great view on a beautiful (urban) landscape. New workspaces are being organized close to the windows and around the central vide. Meeting rooms are not provided with daylight to limit the occupation time. The long-term ‘nesting’ is thereby avoided.

▼入口前方是公共餐厅空间,the cafeteria space is in front of the entrance

▼用餐空间内部,the cafeteria

▼食品吧台,catering bar

建筑正交形式被斜线打破,三角形区域形成新颖、更有趣的视角。斜线的设计理念也体现在CEO举行非正式会议、启发性讨论会、演讲和讲座的看台,以及图书馆和前台区。首层容纳了与其它公司共享的集体功能空间:餐厅,看台和会议室可以共享使用。

The orthogonality of the building is broken with diagonal inteventions. Triangular zones create new, more interesting views. The diagonal idea also manifests itself in the great tribunes where the CEO’s hold an informal meeting, inspiring discussions, presentations and lectures, or where a library animates the reception area.The ground floor accomodates collective functions which are shared with other companies in the building. The restaurant, the tribune and the meeting rooms are used collectively.

▼三角形看台打破了空间的正交形态,triangular tribune breaks the orthogonality of the building

▼三角形区域也是举行非正式会议、启发性讨论会、演讲和讲座以及图书馆和前台区,the triangular area is a space for an informal meeting, inspiring discussions, presentations and lectures, and also where a library animates the reception area

▼结构细节,the construction detail

▼地板上三角形装饰,the  triangular decoration on the roof

在二层的BBDO创意“核心”围绕着建筑中心,位于室内窗户的后面,建筑中每一层都能看到这个区域。参观者完全被内部工作所吸引。这一层其它的服务部门都经过精心的组织、自由互动发展。

On the first floor, around the vide and the centre of the building, the creative ‘heart’ of BBDO is located behind an indoor window and visible from every floor. The visitor is fully drawn into the internal workings of the office. The other services on this floor were carefully organized, interactions develop automatically.

▼二层办公区域位于室内窗户的后面,the working space on the first floor is located behind an indoor window

▼围帘分隔的办公区域,working zones divided by curtains

▼休憩区域,leisure area

BBDO最动态的团队位于三楼。这里的使用者全天在不同的服务部门和团队之间活动,所以这里永远不会出现满员使用的情况。

The most dynamic team of BBDO is housed on the second floor. These users travel throughout the day between different services and teams, so maximum occupation never occurs here.

▼三层开放办公空间,the open working space on the second floor

▼三层充满趣味的室内一角,interesting space design in the working area

▼工作单元小隔间,working cell

▼会议室,meeting rooms

对于灵活办公的设计概念而言,电源插座和数据点是一个需要解决的重要问题。ZAmpone在桌子之间设计了移动式管状钢构件,将线路引导至正确的位置。它们也是各种墙体分隔和声学材料的载体。这些材料不会阻止光线照射内部空间。钢元素将空间限定为简单的线性区域。一盆悬挂植物、一个衣架,一个灯具:个性化与灵活性彼此相融。设计与业主之间建立了紧密的对话,创意与参与性并存。

▼电源插座与数据点设计图解,diagram of the electrical outlets and data points

Electrical outlets and data points are always a challenge for a flexible office concept. ZAmpone designed mobile tubular steel elements between the desks that lead cables to the right place. They are also carriers for all kinds of wall-separating and acoustic materials. The only condition is that the materials may not stop the light penetrating the space. The steel elements also define zones simply as lines. A hanging plant, a coat rack, a light: personalization and flexibility do not exclude each other.The design succeeded in very close dialogue with the client. Creativity and participation go hand in hand.

▼室内效果图,interior rendering

▼首层平面,ground floor plan

▼二层平面,first floor plan

▼三层平面,second floor plan

▼剖面,section

Project name: BBDO Brussels
Architect’s Firm: ZAmpone Architectuur
Website: www.zampone.be
Contact e-mail: [email protected]
Project location: Brussels
Completion Year: 2018
Gross Built Area : 2.695 m2.
Lead Architects: Bart Van Leeuw (partner senior architect) & Kevin Van Steenbergen (projectarchitect)
Other participants:
structural engineer : UTIL (//util.be) – Pieter Ochelen
technical engineer: BOTEC nv
contractor: Detender NV
Photo credits: Tim Van De Velde
Photographer’s website: www.tvdv.be
Brands / Products:
1. Kerto / LVL-Q (tribune)
2. Desso / Flow (carpet)
3. Viroc / Cement bonded particle board (floor – ground level)
4. Showtex / Spaghetti String Curtain

More:ZAmpone Architectuur

Post a Comment

澳客彩票app下载 辽宁11选5开奖走势图贴吧 华东15选5下载了 广东十一选五全天计划 扑克技术 年一句玄机解特码 冰球协会 群英会走势图表 91直播在线直播新地址 河南22选5历史开奖 福建31选7走势图浙 海南4个号是啥彩票 快乐8网址首页 江苏快3走势图一定牛 新疆喜乐彩票开奖