黑龙江快乐十分走势:Goose Hut Season Store, China by Golucci Interior Architects

Like a large garden

Project Specs

Location:

极速快乐十分开奖直播 www.k8to1.com 感谢 古鲁奇建筑咨询有限公司 对gooood分享以下内容。更多关于:Golucci Interior Architects on gooood
Appreciation towards Golucci International Design for providing the following description:

雁舍四季坐落在北京中心城区的北京坊,这里有着得天独厚的地理位置和京味文化资源,南临大栅栏北临天安门广场,作为一个注重文化体验的餐饮品牌,一切的条件都非常的优越。那么如何定义这第四家店的设计概念,对于我们却是一个很难的事情。

Goose Hut season store is located in Beijing city centre—Beijingfun, which has a special geographical location and Beijing style cultural resources. It is between dashilar to the south and Tiananmen Square to the north. As a restaurant brand that paying attentions to culture experience, all conditions around the restaurant are very superior. Then it comes to a really hard question that how to define  the forth store.

▼餐厅外观,exterior view

▼入口走廊,entry way

北京坊是有着深厚底蕴的商业街区,不同于以往的商业项目,它是把每个商业单元通过廊桥集合起来组成了一个颇具传统气质的现代商业区,就像是一个大的园林设计,所以游走在街区里的时候不会有喧闹的感觉,相反会有一种惬意的舒适感。雁舍四季能否与这个商业有一个融合这是我们必须要考虑的问题。

Beijingfun is a commercial block with deep heritage, which is different from common projects. Each of commercial units is connected by traditional gallery bridges. It is like a large garden. So when you walk into the block, you won’t feel noisy. On the contrary, it is comfortable. Whether Goose Hut season store can be integrated with this commercial district is something we must consider.

▼入口水景,waterscape at the entrance

  

▼厨房和水景,kitchen and the waterscape

▼吧台和厨房,bar counter and kitchen

▼墙面细部,wall detail

根据现有餐厅的动线,一共有四个出入口,一个通往室外平台,一个通往地下车库,另外两个是其他商业的通道。如果按照常规思维设计一个主入口那就完全失掉了整个商业区的特点,所以我们更多的是考虑怎么与整个大环境融合?怎么从传统文化中寻找灵感,比如合院,连廊,园林…….

According to the existing pedestrian flow, there are four entrances and exits, one to the outdoor platform, one to underground garage, and the other two are facing other stores. If we design by using conventional idea, it will completely lose its characteristics of BeijingFun. Therefore, we spent more time thinking about how to integrate the restaurant with the environment and how to catch the inspiration from traditional culture, such as courtyards, gallery bridges , gardens and so on…

▼设计思路,design concept

经过反复的推敲我们找到了设计切入点,将园院宅植入到整个餐厅的设计当中,园是一个大的概念,再将房子住宅空间和两个院子融合到这个园林当中,那所有的通道就形成了若干婉转悠长的廊,这个一个很美妙的设想。当人们从若干个入口进入空间的时候,看到的它不是一个餐厅,仅仅是园的一部分,或宅,或林,或艺术或院子你看到的永远不是全部,当你游走在这个空间的时候找不到入口也找不到出口,当你偶遇一人的时候便路转溪头忽见。

▼动线示意图,circulation diagram

Time and time again, we found the concept of designing and tried to create courtyards in the whole restaurant. The yard is the goal concept, and then we rebuilt the new spaces (rooms and compartments) in this garden. All the corridors formed by Chinese gallery bridges, which is a wonderful idea. When people enter the space from several entrances, they won’t feel it like a restaurant, but only a part of the garden, could be a house, landscape, an art or a yard. You will never see the whole view when you walk into this space.

▼共享用餐区,shared dining area

▼可调节的屏风起到分隔空间的作用,the adjustable screen functions as a partition in the space

▼用餐区细部,detailed view

▼散台区,scattered seating area

  

▼从散台区望向厨房,view to the kitchen from the scattered seating area

▼隔间用餐区,compartment

▼隔间窗景,view from the box

后来餐厅开业客人越来越多,便有人反映找不到出入口甚至迷失方向,我心暗笑,难道迷失在一个美好的院子里这样不好吗?

Later, the number of guests was increasing, and some people said they could not find the entrance and exit or even lost their way/ With more guests coming to the restaurant and doubt that where is the entrance and exit. I think with a silent chuckle. Isn’t it lovely to be lost in such a wonderful garden?

▼包厢外观,exterior view of the box dining area

▼餐厅室内细部,interior detailed view

▼材料细部,material

项目名称 : 雁舍 四季
主案设计 : 赵爽
设计团队 : 马冬洁 ,武尚泳 ,郑雅楠
设计总监 : 利旭恒
设计公司 : 古鲁奇公司
摄影艺术 : 山地 (西班牙)
项目位置 : 北京,中国
项目面积 : 500平方米
完成时间 : 2019年02月
摄 影 : 鲁鲁西
文 字 : 赵爽
翻 译 : 马冬洁
模 特 : 庞铠
文字 : 赵爽

Project Name: Goose Hut Season Store
Chief designer : ZHAO Shuang
Design team : MA Dongjie, WU Shangyong, ZHENG Yanan
Director : LEE Hsuheng
Design company: Golucci Interior Architects
Photography art pics : Santiago Barrio (Spain)
Location: Beijing, China
Built area: 500平方米
Completion (date): Feb. 2019
Photographer: Lulu Xi
Editor : ZHAO Shuang
Editor : MA Dongjie
Model: Pang Kai
Text  : ZHAO Shuang

More:古鲁奇建筑咨询有限公司。更多关于:Golucci Interior Architects on gooood

Post a Comment

898| 355| 467| 539| 541| 442| 677| 173| 114| 812|