湖南快乐十分走势图:Hotel Zenden by Wiel Arets Architects

The renovation of three monumental town houses near the river Maas

Project Specs

Location:

极速快乐十分开奖直播 www.k8to1.com 非常感谢 Wiel Arets Architects 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:Wiel Arets Architects on goooodAppreciation towards Wiel Arets Architects for providing the following description:

Zenden酒店位于Maastricht的Maas河旁边,占据了3栋历史性的连排房屋。经过改造之后,原本分散的功能空间被重新组织为一个综合的整体,为建筑的平面和剖面赋予了抽象性。

Hotel Zenden is located within three monumental town houses near the river Maas in Maastricht. During the renovation, the hotel’s scattered program was recrystallized into an iconographical integrated whole, which led to an abstraction of the structure in both plan and section.

▼酒店外观,exterior view

所有的天花板高度都实现了最大化,室内空间完全由白色的饰面包覆,外立面则装饰以煤灰色元素。在必要的地方还增设了新的功能空间。

All ceiling heights were kept to a maximum, and the interior is completely clad in white, with exterior inversions painted anthracite. New program elements were placed if and where necessary.

▼入口立面,entrance facade

客人在进入酒店时首先到达休息室,别致的日本枫树装饰着与之相邻的庭院,与酒店的室内空间形成鲜明的对比。

Upon entering the hotel, a lounge welcomes guests, while a singular red Japanese maple adorns the adjacent patio, highly contrasting the hotel’s white interior.

▼休息室区域,lounge area

▼休息室与室外庭院相连接,the lounge is adjacent to a patio

▼庭院中生长着一颗别致的日本枫树,a singular red Japanese maple adorns the adjacent patio

▼酒店首层公共区域,public space on the ground floor

客人们可以从休息室进入下方楼层,前往如宝石般湛蓝的室内游泳池区域。泳池的上方还保留着中世纪的原始拱顶。

From the lounge, guests can descend to the lower level, to the sapphire blue waters of the indoor pool, which retains its original medieval vault.

▼楼梯通往下方的泳池区域,staircase leading the pool on the lower level

▼泳池上方保留着中世纪的原始拱顶,the indoor pool retains its original medieval vault

▼水池边的孩子们,kids playing beside the pool

上方楼层包含了9间客房,每间客房都具有各自的特色。在这9间客房中,淋浴室、厕所和橱柜等服务功能被集合在同一个体量中,为居住功能留出了更多空间。可耐丽嵌板和床头柜与墙壁融为一体,洗手台被放置在悬浮的架子上,视频屏幕隐藏在反光的玻璃板背后,浴室门同时还结合了镜子的功能。深栗色的床和带有搁脚凳的超大尺寸扶手椅为客人们带来了家一般的体验,使其可以在舒适的环境中尽情感受Maastricht丰富的城市文化。

Oppositely, upon ascending the stairs, nine hotel rooms await guests, and each room is unique. Within these nine new guest rooms, services such as showers, toilets and cupboards have been condensed to enable more living space; Corian inlays and night-stands are integrated into the walls, washing tables placed on floating shelves, video screens hidden behind reflective glass, while bathroom doors double as mirrors. Within this temporary playground of guest rooms, dark-maroon beds, and oversized armchairs with ottomans tempt visitors to call the hotel’s spaces their temporary home, allowing for comfortable contemplation of the culturally rich city of Maastricht.

▼客房过道,guest room corridor

▼客房内部,guest room interior view

▼室内细部,detailed view

▼淋浴室、厕所和橱柜等服务功能被集合在同一个体量中,services such as showers, toilets and cupboards have been condensed to enable more living space

▼视频屏幕,video screen

Location: Sint Bernardusstraat 5, 6411 HK Maastricht, the Netherlands
Program: Hotel, Renovation
Size: 870 m2
Date of design: 2003-2006
Date of completion: 2009
Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Daniel Meier, Jörg Lüthke, Lars Dreessen, Barend Christmas
Collaborators: Killian Nekeman, Insa Rosemann, Francios Steul
Client: Zenden
Consultants: Wetering Raadgevende Ingenieurs BV, Palthe BV

More: Wiel Arets Architects。更多关于他们:Wiel Arets Architects on gooood

Post a Comment

145| 944| 200| 184| 148| 28| 295| 360| 608| 392|