天津快乐十分官网:Shiyan A+ Nature Kindergarten, China by DIKA Kindergarten Design Center

Design from the nature

Project Specs

Location:

极速快乐十分开奖直播 www.k8to1.com 非常感谢 迪卡幼儿园设计中心 予gooood分享以下内容 。
Appreciation towards DIKA Kindergarten Design Center for providing the following description:

视野之下,方正有型 ,一座静谧纯粹的白屋是孩子们的建筑玩伴儿? ——十堰A+自然学前院 ,“源于自然,自然而然”

▼项目概览,project overview

 

空间再生 | Space Regeneration

建筑是否可以去守望一份属于校园的文化内涵
一个儿童艺术空间是否可以存在于这座城市?
回转艺廊,穿越时空,
迪卡带你体会从图纸变成实物的过程,
带你感受一个被翻转空间的诞生。

▼幼儿园与城市环境,the kindergarten in its context

 

实施过程 | Construction process

1. 此园所是基于现有的建筑物改造而成,是国内常见的小区配套园 —— 拥有清晰的规划结构,简单的建筑外观,起初处于废墟状态 ,而不同的是,该项目的委托团队本身就是一个具有专业建筑设计师,室内设计师,服装设计师,机械工程设计师等非常专业的团队,这样的一个过程我们势必就要面临来自非常专业的挑战。

2.来自委托方满满的对于教育的情怀,以及他们希望这个幼儿园能够在它所处的环境中突显出其独特性和标志性,于是聘请了我们寻求更专业的建议,项目初期,我们就感到这个有着极大“教育情怀”的企业不应该简单的介入这片场地,它需要一些坚守,能够唤起一定的人文关怀,设计师与委托方在初期概念交流里共同讨论出了诸多相似的教育理念,委托方对于设计师是非常的支持的,为项目能够达成最初的设计构想提供了最有利的保证,但即便如此,整个设计也充满了诸多困难和不确定性。

3.而今,随着建筑的建成和正式的投入使用,这个历经一年多设计和建造的幼儿园也开启了它真正的生命旅程,而这样的探索过程也是我们难得的经历。

▼施工阶段,construction phase

 

建筑外观 | Exterior view

这所新建的幼儿园位于湖北十堰,是一所高端幼儿自然教育与品格成长的教育综合体,此建筑也是一个可以容纳非常多幼儿园学生的大规模学校,建筑占地6000平方米,设计师对白色的运用将校园外立面恢复到一种最基本且纯粹的状态,化繁为简,让光在空间中叙事。引导孩子们感受时间与空间的对话,穿梭在光与影之间,校园内部包含教室,午休室,多功能房间,卧室,儿童餐厅和办公室等主要功能空间,满足儿童日常活动所需。

The newly built kindergarten is located in Shiyan, Hubei. It is an educational complex of high-end children’s natural education and character growth. This building is also a large-scale school that can accommodate a large number of kindergarten students. The building covers an area of 6,000 square meters. The use of the campus façade to restore a basic and pure state, simplifying and simplifying, let light narrative in space. Guide children to shuttle between light and shadow, and experience the dialogue between time and space. The campus contains classrooms, lunch rooms, multi-purpose rooms, bedrooms, children’s restaurants and offices, which meet the daily activities of children.

▼入口立面,entrance facade

 

坡道漫步系统 | Ramp walk system

学校秉承自然主义教育理念,注重儿童心理健康,品格成长教育,顺应儿童自然天性,开发潜能,让十堰孩子提升格局,走出世界。设计师希望孩子们的进入,可以令这个校园呈现出更为多样的姿态。——“源于自然,自然而然”迪卡用视觉语言勾勒给孩子天马行空的认知空间。

The school adheres to the concept of naturalistic education, pays attention to children’s mental health, character growth education, conforms to children’s natural nature, develops potential, and enables the Ten Commandments to improve the pattern and get out of the world. The designer hopes that the children’s entry will make the campus more diverse. “From nature, naturally,” Deca uses visual language to outline the cognitive space for children.

▼从坡道望向建筑,view to the building from the ramp

 

建筑立面 | Facade

幼儿环境有着来越多的“奢华”,儿童身处的学习环境也有越来越重的“负担”。设计师开始思考,这个时候,是不是应该做一点“减法”?于是,设计师决定从功能出发,以简单的几何体块构建空间。在点滴之间帮助孩子们找回某些失去的美好。

With more and more “luxury”, the learning environment in which children are living has a growing “burden”. The designer began to think, at this time, should I do a “subtraction”? Therefore, the designer decided to build space from simple functions by functioning from the function. Help the children find some lost beauty between the dots.

▼简洁的立面设计,the minimalist design of facade

▼立面细部,facade detailed view

  

 

适于儿童趣味景观 | Suitable for children

有戏剧空间效果的大型装置,是整个幼儿园的标志性入口,将广场上的孩子们引入装置内部,拾级而上,纯白色的外表给孩子们以简约氛围及清新明快之感,校园建筑从形体、尺度等不同都与周边的环境形成对话,中国幼儿教育市场的趣味也在一路前行。

The large-scale installation with dramatic space effect is the iconic entrance of the whole kindergarten. The children on the square are introduced into the interior of the installation. The pure white exterior wall gives a simple atmosphere and a fresh and bright feeling. The campus building is shaped from the body. Different scales and other forms of dialogue with the surrounding environment,The fun of China’s early childhood education market is all the way forward.

▼位于幼儿园中央趣味广场,the central square functions as a playground with large installations

▼有戏剧空间效果的大型装置,the installation provides a dramatic spatial experience for kids

▼夜景,night view

 

户外活动平台 | Outdoor activity platform

学校鼓励孩子们快乐探险,让孩子们在休息玩耍的同时感受艺术与教育的价值意义。无隔断的运用打破空间封闭性,恢复了空间的自由度,最大限度保证看护关系。外面的景色对于廊道上的孩子来说是也是一副移动的面画,户外活动平台也成为幼儿活动拓展空间。

The school encourages children to explore the fun and let the children feel the value of art and education while resting and playing. The use of no partitions breaks the spatial closure, restores the freedom of space, and maximizes the care relationship. The outside scenery is also a moving face painting for the children on the corridor.

▼活动平台鼓励孩子们快乐探险,the activity platform encourages children to play and explore

 

童趣在空间中穿行 | Childlike travels throughspace

设计中加入了大量的室外平台、廊道等元素,设计师设计出了为孩子们遮风挡雨的户外场地,打破常规,在功能的排布上也尽可能的使空间连贯,长廊同样也是一个装置艺术,孩子们穿行其中,嬉戏追逐,往返廊道之间,趣味盎然。

Starting from the children’s activities, the design incorporates a large number of outdoor platforms, corridors and other elements. The designer designs outdoor venues for children to shelter from the wind and rain. Breaking the routine, making the space as coherent as possible in the functional arrangement. The gallery is also a piece of installation art. The children walk through it, play and chase, and travel between the stairs.

▼遮风挡雨的户外场地,the sheltered outdoor terrace

▼入口兼父母等候区,entrance and waiting area

▼阳光散射入建筑的核心区域,the core area full of natural light

引入一缕清澈的阳光,我们们让孩童们做导演,影子做主角,引导孩子们体验个性,独特的光影空间

We let the children be directors, the shadows lead the way, and guide the children to experience the individuality and unique light and shadow space

▼柔软舒适的细节以及充满趣味的学习空间,a warm and comfortable space with interesting corners for studying

▼阅读空间,reading space

▼教学与游戏空间遍及每个角落,teaching and game areas are well integrated in the whole kindergarten

空间主要采用木色和白色色调,明亮且温暖,所有的室内空间都以幼儿的视角作为主要的设计参考因素,在室内也同样享有充足的自然光线,在玩耍的孩童非常享受属于自己的空间,这是一个可以为孩子们带来乐趣的空间,也确保了孩子们的舒适体验。

Mainly in wood and white tones, bright and warm, all indoor spaces are designed with the child’s perspective as the main design reference factor. They also enjoy plenty of natural light indoors, and the children who play are enjoying their own space. It is a space that can bring fun to children and ensure the comfort of children.

▼公共活动空间,communal space

▼儿童”活力“攀岩室,Childrens climbing room

 

传道与授业 | Preaching and eaching

学校为了弥补国学教育的这一缺失,专门设立了国学室,不仅可以为孩子们学习专业知识,设计师也设计出为孩子们增加舒适的空间,错落有致的造型直接地刺激学童对立体空间的感知,更为他们社交中仁爱、智慧人格的形成提供了更多可能。

In order to make up for this lack of Chinese education, the school has set up a national school, which not only can learn professional knowledge for children, but also design a space for children to add comfort. The stylized shape directly stimulates the students to the three-dimensional space. Perception, more than the formation of their social kindness and intelligent personality provides more possibilities.

▼国学教室,classroom for traditional culture

▼负一层空间布局图,basement floor plan

▼一层空间布局图,ground floor plan

▼二层空间布局图,first floor plan

▼三层空间布局图,second floor plan

项目位置:湖北·十堰
项目名称:十堰A+自然幼儿园
项目类型:幼儿园设计
设计单位:西安迪卡幼儿园设计中心
项目范围:幼儿园整体设计
建筑面积:6000平
摄影师:侯博文

More:迪卡幼儿园设计中心

Post a Comment

2019126双色球开奖直播 nba 今天最新3d开机号查洵 山西快乐10分钟开奖结果查询 时时彩两平台对刷赚钱 江苏老快3遗漏数据查询 济南中福在线各厅地址 北京十一选五开奖结果 黑龙江22选5最新开奖结 大乐透走势图带连线图 11选五胆拖中奖玩法 极速赛车电影完整版 今天江苏11选5走势图 吉林十一选五技巧 河北20选5幸运走势