极速快乐十分官网:Zhou·SORA Japanese Restaurant, Nanjing, China by odd

Individual dining spaces unified in the same overall atmosphere.

Project Specs

Design Firm:
Location:

极速快乐十分开奖直播 www.k8to1.com 非常感谢 odd 予gooood分享以下内容。更多关于他们: odd on gooood.
Appreciations towards odd for providing the following description:

宙·SORA是odd设计事务所设计的一个高档日本料理店,项目位于江苏南京市江宁区景枫万豪酒店一层。空间使用均为包间形式,由两间8人寿司包间,两间6人榻榻米包间,一间8人包间,三间2人包间等组成,还包括一间私密的威士忌酒吧包间。设计师尽力于每个独立空间中打造出不一样的亮点,各个空间彼此独立又统一于整体氛围。包间之间以日式枯山水景观分隔,丰富了空间的内外互动。每个包间配有单独观景窗口,给予客人别致的用餐感受。

SORA is a high-end Japanese restaurant designed by odd. This project is located on the first floor of the Marriott Nanjing South Hotel in Jiangsu. The whole space is divided into several different private rooms. It consists of two 8-Person Sushi Rooms, two 6-Person Tatami Rooms, one 8-Person Dining Room, three 2-Person Dining Rooms, and our special Whisky Bar. Our design team set out to create different highlights in each individual space, letting each space become independent yet unified in the same overall atmosphere. Rooms are separated by traditional Japanese dry landscaping (Karesansui). It enriches the interaction between the interior and exterior of the space. Each room has a viewing window to create a chic dining experience for guests.

▼餐厅空间一览,overall view of the restaurant

这次设计的空间虽是以黑色为主基调,整体却也不显沉闷,主要得益于设计师采用了丰富的用材和合理的灯光设计。大堂软膜灯光由两侧墙体延伸至天花,柔和的光线洒满整个空间。公共区域墙体大部分为精致的镂空木雕花格,整体花格以日本江户时期云海为素材图案,排列形成一幅灵动的画面。利用空间的高度优势,水吧台与两人包间上方错落排布悬空盒子,表面赋予木质木花格云海般波澜壮阔图案,让整体更加丰富,灵动。空间内部天然粗糙的毛石墙面与精工细作的木花格形成显著的对比。

Although the central color of this space is black, the overall atmosphere is not dull nor dark, as our design uses rich materials and beautiful lighting. The soft lightingin the lobby extends from the walls on both sides to the ceiling, and the soft light fills all the space. Most walls in the public area are exquisite carved wooden fretwork lattices styled after patterns of the Japanese Edo period, which forms a dynamic picture. Taking advantage of the height of the space, some latticework is staggered above the water bar and the 2-Person Dining Rooms. The wooden lattice is decorated with a cloud and wave pattern, which makes the whole space more abundant. The natural rough masonry walls inside the space are in sharp contrast with the finely crafted wooden lattice.

▼接待区,reception

▼公共空间,粗糙的石料与精细的木花格形成对比, The rough masonry walls contrast with the finely crafted wooden lattice

▼透过花格墙看向A寿司包间,view to the A Sushi Room through the latticed walls

项目有两个寿司包间,A寿司包间自然,温馨。寿司吧台背景柜体花格雕刻,形成的图形纹样与整幅天然大理石花纹之间相互呼应。空间无需更多其他装饰,从而体现日料文化的纯粹和职人精神。

There are two Sushi Rooms in the restaurant, one is natural and warm. The patterns of the sculpture-style grillwork on the cabinets backing the sushi bar and the grain of whole natural marble complement each other. Limited decorations in the space reflect the purity and craftsman’s spirit of Japanese culture.

▼A寿司包间,自然、温馨,A Sushi Room which is natural and warm

B寿司包间新颖,活力。区别于传统寿司吧台,这里采用黑色镜面不锈钢,突出吧台的体量感。材料的反射,赋予空间更多鲜活的质感。而墙面柔动的线条肌理,中和了吧台的坚硬冰冷,凸显这个独立空间小却精致。

The other is novel and energetic.Different from traditional Japanese sushi bars, it uses black mirrored stainless steel to highlight the volume of the bar. Reflections liven the space, while the soft texture of the walls neutralizes the hard and cold steel, highlighting the small but delicate space.

▼B寿司包间,新颖、活力,B Sushi Room which is novel and energetic

两个榻榻米包间中,一间采用凹凸的天然花岗岩,让墙面层次更加丰富,质朴。另一间空间的浅色肌理涂料与深色木饰面的形成显著的对比。

In one of the Tatami Rooms, rough natural granite of the wall gives a rich and rustic feel. In the other,  the light colors and textures of the space and the dark wood inlays create strong contrasts.

▼采用凹凸花岗岩内装的榻榻米包间,Tatami Room with rough natural granite walls

▼采用深色木饰板的榻榻米包间,Tatami Room with dark wood inlays

8人包间采用赤红墙面肌理漆,透光花格组成的律动的屏风,用材大胆。威士忌酒吧,吧台处墙面特殊的图案造型搭配灯光设计,呈现出了烟雾缭绕的效果。光影变化制造空间的流动感,也赋予人一步一景的空间体验。两侧的镜面又使空间得以延申。

The contrasting red-brown textured wall and light-transparent lattice screen of the 8-Person Dining Room form a bold and creative space. The lighting of the Whisky Bar is designed to interplay with patterns on the wall to create a fog-enshrouded scene.Shifting light and shadow creates a sense of flow in the space. Each step throughthe room provides a new experience. Mirrors on both sides also extend the space.

▼威士忌酒吧,Whisky Bar

两人包间内设置双层雕刻的木花格屏风隔断,保证空间的私密性和统一性。

2-Person Dining Rooms with double-layer carved wooden lattice screens ensure privacy and unity of the space.

▼木花格屏风隔断的两人包间,2-Person Dining Rooms defined by wooden lattice screens

卫生间通道,高调,质感,惊艳。男卫,红色人造石台面十分张扬,墙面海浪玻璃图案凸显着力量。女卫,柔美的线条彰显着女性的性感。渐变的镜子更给空间一种魅惑感。

The passage to the restroom is high-profile, textured and stunning. The red artificial stone countertop of Men’s Restroom is very dramatic, and the wave-patterned glass walls project power. Women’s Restroom uses soft lines highlight feminine sensuality. The gradient mirror gives the space a very charming atmosphere.

▼卫生间通道,passage to the restroom

▼线条柔美的女卫,Women’s Restroom with soft lines

景观采取传统枯山水造景,通过现代的材料,设计手法体现,周边镜面钢板,映衬中间的景观,仿佛整个景观悬浮一样。

Traditional Japanese dry landscaping (Karesansui)utilizingmodern materialsand brilliant design. When reflected in mirrored steel, it is as if the entire landscape is suspended in air.

▼餐厅外观,external view of the restaurant

▼平面图,plan

 

项目名称:宙·SORA日本料理
地点:南京市江宁区景枫万豪酒店1F
设计公司:odd (okamoto deguchi design)
设计师:出口勉,冈本庆三,李恒
竣工时间:2018年12月
项目面积:550㎡
摄影:锐景摄影(广松美佐江/宋昱明)
照明:Lighting Planners Associates

Project Name:Zhou·SORA Japanese Restaurant
Site Location:Nanjing, Jiangsu Province, China
Design Firm:odd (okamoto deguchi design)
Designer:Tsutomu Deguchi, Keizo Okamoto, Li Heng
Completion Time:2018.12
Area:550㎡
Photographer:Ruijing Photo
Lighting Design:Lighting Planners Associates

More: oddodd on gooood

Post a Comment

303| 84| 608| 880| 284| 461| 540| 200| 285| 561|